Om oss

Jobbcenter är en del av Arbetsmarknadsförvaltningen, Uppsala kommun. Vi arbetar på uppdrag av Arbetsmarknadsnämnden. Andra samarbetsparter är bland annat Arbetsförmedlingen, Socialtjänsten, Landstinget och förstås Uppsalas företag och arbetsgivare.

Inom våra verksamheter arbetar ett trettiotal personer, framför allt arbetsmarknadshandledare, var och en specialiserade inom sina respektive områden. 

Bredden och djupet är vår styrka och oavsett vilken utgångspunkt du har som deltagare hos oss, finns resurser och kompetens att bidra på din väg mot uppsatta mål. I alla våra verksamheter finns ett fokus på det goda mötet. Det återspeglas också i vår kvalitetsdeklaration, som betonar just professionalitet, bemötande och utveckling.

Uppdrag och samarbeten

Vi arbetar framför allt på uppdrag av Arbetsmarknadsnämnden Uppsala kommun. Bland våra övriga uppdragsgivare och samarbetsparter finner vi Arbetsförmedlingen och Landstinget, men också Uppsalas företagare och andra verksamheter.

Kvalitetssäkring

Arbetsmarknadsförvaltningens praktiska verksamheter arbetar ständigt med att förbättra sin kvalitet.
Vi har idag följande certifieringar:

OCN, Open College Network

Arbetsmarknadsförvaltningens praktiska verksamheter använder vi OCN - metoden för att du ska få ett erkännande för det lärande som sker då du är ute på en intern eller extern praktikplats.

Efter avslutad praktik/anställning får du ett kvalitetssäkrat OCN - intyg som noggrant beskriver vad du lärt dig.

Det sker efter fullgörande av modul(er) och bedömning av OCN-utbildad handledare.

Vill du veta mer om OCN så hör av dig till Pia Ronnermark.

Läs mer om OCN på http://valideringsforum.se

Uppdaterad:

Andra sidor under: Om oss